• Ilmainen toimitus alkaen €25
  • Nopeat toimitukset
  • 90 päivän avokaupan

Ilmainen toimitus alkaen €25

Saat aina avokaupan 90 päivän ajan

 

Missä matkapuhelimessa on paras kamera vuonna 2022?

Ensimmäinen kamerapuhelin oli japanilainen Kyocera VP-210 -puhelin, jonka resoluutio oli noin 0,1 megapikseliä. Matkapuhelinkameralle ei ollut kuitenkaan erityisen suuri tarve vuonna 1999- Tosiasia on, että kamerapuhelimet ilmestyivät Suomen markkinoille vasta 2000-luvun alussa, ja silloin oli vielä kaukana ajat, jolloin kaikki ostivat sellaisen. Matkapuhelimien nopean kehityksen myötä kuitenkin myös hyvän mobiilikameran tarve kasvoi. Pian enemmistö Suomen väestöstä käveli älypuhelin taskussaan ja yhtäkkiä mobiilikameran vaatimukset olivat luonnollisesti paljon suuremmat. Paras kamera on se, joka on aina mukanasi, ja sinulla on matkapuhelin rinnallasi melkein koko ajan!

Nykyään useimmat matkapuhelinvalmistajat investoivat tarjotakseen asiakkailleen parhaan mahdollisen valokuvakokemuksen. Mutta missä laitteessa on paras kamera vuonna 2022? Se on täysin järkevä kysymys, jos haluat ikuistaa muistoja, ja etsit uutta matkapuhelinta. Anna meidän vertailla kolmen suositun matkapuhelimen kameroita ja auttaa sinua parhaalla tavalla!

3. Apple iPhone 13 Pro Max

Teknologia jättiläinen Apple on investoinut voimakkaasti puhelimeen numero 13 ja sitten erityisesti kameratoimintoihin. iPhone 13 Pro Max on uusimman sarjan malleista ylellisin, ja siinä on optinen kuvanvakain ja irrotettava anturi, jota voidaan verrata ammattimaisiin järjestelmäkameroihin. Anturin leveys on kasvanut edeltäjästään ja päästää nyt sisään 47 % enemmän valoa. Tämä tarkoittaa, että yötila tuottaa tuloksen, josta olet voinut vain haaveilla! Automaattinen astrovalokuvaustila on myös sisäänrakennettu, mikä tarkoittaa, että voit vangita kuvaan tähdet ja kuun.

iPhone 13 Pro Maxin kamerajärjestelmällä voit valita kolmesta eri kuvakulmasta: telekuvaus, laajakulma ja ultralaajakulma. iPhone 13 Pro Max on myös esitellyt makrokuvauksen – uudessa ultralaajakulmakamerassa on automaattitarkennusjärjestelmä, jonka avulla voit ottaa ilmiömäisiä lähikuvia todella terävällä tarkennuksella vain 2 senttimetrin etäisyydeltä. Voit myös tallentaa videoita samassa tilassa sekä hidastettuna että nopeasti. Mitä tulee elokuvatilaan, voit luottaa jopa 4K-resoluutioon ja moniin lisäominaisuuksiin. Sekä etu- että takakameroiden resoluutio on 12 megapikseliä.

Se, mikä erottaa iPhone 13 Pro Maxin kameran esimerkiksi OnePlus 9 Prosta, on se, että korkea laatu on läpikotainen. Sinun ei siis tarvitse tinkiä telekameran heikommasta laadusta saadaksesi korkealaatuisen ultralaajakulmakameran tai päinvastoin. Jossen sijaan iPhone 13 Pro Max ja Samsung Galaxy S21 Ultra seisovat vierekkäin ja vertailet kameran toimintoja keskenään, iPhone on selvästi huonompi, mutta toisaalta et ehkä tarvitse myöskään elokuvatason resoluutiota?

Hyödyt ja haitat

+ Tasaisen korkea laatu kaikilla kameroilla

– Erittäin kallis

WHITESTONE DOME IPHONE 13 PRO MAX KAMERAN LINSSINSUOJUS CAMERA EZ 2-PACK MUSTA, €15. Osta: https://skalhuset.fi/fi/puhelintarvikkeet/apple/iphone-13-pro-max/iphone-13-pro-max-kameran-linssinsuojus-camera-ez-2-pack-musta/

2. OnePlus 9 Pro

Jos OnePlus-fanit ovat voineet valittaa jostakin asiasta vuosien varrella, se on laitteiden kamera. Uuden päivityksen myötä brändi on kuitenkin todella pannut toimeksi ja kuunnellut käyttäjiään- ja se on kannattanut! Ennen OnePlus 9 -sarjan julkaisua he jopa päättivät tehdä yhteistyötä vakiintuneen kamerabrändi Hasselbladin kanssa. OnePlus 9 Pro on myös lisännyt kamerasarjaansa uusia antureita, joista useat on kehitetty yhteistyössä Sonyn kanssa. Näet tuloksen täydellisessä värikalibroinnissa!

OnePlus 9 Prossa on 48 megapikselin pääkamera. Puhelimen takaosasta löytyy vielä kolme kameraa- 50 megapikselin ultralaajakulmakamera, 8 megapikselin telekamera ja 2 megapikselin yksivärikamera, jonka tarkoitus on periaatteessa parantaa mustavalkoisten kuvien laatua. Etukameran resoluutio on puolestaan 16 megapikseliä. Sekä ultralaajakulmakamera että etukamera OnePlus 9 Prossa tarjoavat siis huomattavasti korkeamman resoluution kuin vastaavat iPhone 13 Pro Maxin kamerat, mutta toisaalta telekameran resoluutio on pienempi. Aivan kuten Samsung Galaxy S21 Ultralla, voit myös kuvata OnePlus 9 Prolla lyömättömällä 8K-resoluutiolla, mutta vain 30 ruutunopeudella. Jos haluat nopeamman ruutunopeuden, sinun on "tyydyttävä" 4K-resoluutioon. Yhteenvetona voidaan todeta, että OnePlus 9 Prossa on monia ilmiömäisiä kameraominaisuuksia, mutta sinun on tehtävä kompromisseja joissakin yksityiskohdissa. Siksi One Plus 9 Pro sijoittuu ansaitulle toiselle sijalle!

Hyödyt ja haitat

+ Huomattavasti edullisempi hinta kuin sekä iPhone 13 Prossa että Samsung Galaxy S21 Ultrassa

– Joissakin kameran ominaisuuksissa on tehtävä kompromisseja

 

1. Samsung Galaxy S22 Ultra

Meidän on annettava Samsung Galaxy S22 Ultralle ensimmäinen paikka! Tämä on yksi Samsungin suurista lippulaivamalleista, mikä tarkoittaa erittäin hyviä kameratoimintoja. Matkapuhelinta ei turhaan kutsuta Ultraksi. Kun tämä ilmiömäinen laite on kädessäsi, voit sekä videokuvata että valokuvata yhdellä melko (erittäin) vallankumouksellisella tavalla. Takapuolelta löydät kolme huipputehokasta kameraa, joiden resoluutiot ovat 108, 12 ja 10 megapikseliä, joten voit kuvata tällä hetkellä korkeimmalla mahdollisella videoresoluutiolla - 8K! Melko suuri ero tuohon japanilaiseen malliin 1990-luvun lopulla, eikö?

Nyt voit kuvata videoita "korkeammalla resoluutiolla kuin elokuvateattereissa", kuten Samsung itse kuvailee. Leikkeistä voit valita helposti käsin todella korkearesoluutioisia still-kuvia, jotka sopivat täydellisesti unohtumattomiin hetkiin, jolloin et voi päättää valokuva- tai elokuvatilasta. Samsung Galaxy S22 Ultra tarjoaa kameroissaan Super Steady -asetuksen, jonka avulla voit tallentaa nopeatempoisia hetkiä ilman ongelmia. Siinä on myös Bright Night -anturi, joka helpottaa valokuvaamista hämärässä.

Etukamera puolestaan tarjoaa ylivoimaisen 40 megapikselin resoluution, joka tekee selfieistäsi parempia ja kauniimpia kuin koskaan. Toisin sanoen Samsung Galaxy S22 on työkalu todellisiin mestariteoksiin, ja jos etsit parasta mobiilikameraa 2022, älä etsi enää. Sinun täytyy kuitenkin olla valmis yskimään isommankin rahasumman - tämän tason valokuvataikuus ei tule ilmaiseksi.

Hyödyt ja haitat

+ Lyömättömät kameran ominaisuudet

– Erittäin kallis

URBAN ARMOR GEAR (UAG) SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA KUORI PATHFINDER MUSTA, €46. Osta: https://skalhuset.fi/fi/puhelintarvikkeet/samsung/samsung-galaxy-s22-ultra/samsung-galaxy-s22-ultra-kuori-pathfinder-musta/

WHITESTONE DOME SAMSUNG GALAXY S22 ULTRA NÄYTÖNSUOJA DOME GLASS 2-PACK, €51. Osta: https://skalhuset.fi/fi/puhelintarvikkeet/samsung/samsung-galaxy-s22-ultra/samsung-galaxy-s22-ultra-naytonsuoja-dome-glass-2-pack/

Tuote on lisätty ostoskoriisi