• Ilmainen toimitus alkaen €25
  • Nopeat toimitukset
  • 90 päivän avokaupan

Ilmainen toimitus alkaen €25

Saat aina avokaupan 90 päivän ajan

5 vinkkiä parempien kuvien ottamiseen puhelimellasi

Olet varmasti kuullut sanonnan: "Paras kamera on se, joka on mukanasi". Sanonnan mukaisesti matkapuhelimesta on tullut pääasiallinen laite, jota käytetään muistojen tallentamiseen. Eivätkä ainoastaan älypuhelimen liikkuvuus ja käytettävyys tee siitä niin optimaalista – monet kännykät nimittäin kun toimivat jo aivan samoin kuin oikeat järjestelmä- ja digitaalikamerat.

Huolimatta siitä, että muistojen ikuistaminen on nykyisin niin helppoa – ja huolimatta siitä, että kännykkäkameroiden suorituskyky on yleensä todella hyvä – joskus käy niin, etteivät kuvat vastaa omia odotuksia. Mitä siis tulee ottaa huomioon saadakseen mahdollisimman upean lopputuloksen kännykkäkameralla? Tässä oppaassa jaamme parhaat viisi vinkkiämme!

Vinkki 1: Taivuta polvia ja löydä oikea kuvakulma

Netti on täynnä kännykkäkuvia, jotka on otettu huonosti ylhäältä päin. Sillä sehän on helpoin tapa kuvata! Kännykän ojentaminen ja pitäminen edessä rinnankorkeudella kuvatessa saattaa tuntua luonnolliselta, mutta se ei usein ole paras ratkaisu, jos haaveilee hyvästä lopputuloksesta. Suosittelemme kokeilemaan jotain muuta. Esimerkiksi taivuttamalla hieman polviasi voit korostaa kohdetta ja saada etualalle mukaan mielenkiintoisempia yksityiskohtia, jotka muutoin jäisivät pois.

Löydä sammakkoperspektiivin edut

Sammakkoperspektiivi – eli otat kuvan hieman alhaaltapäin – on luova kuvakulma, joka voi parantaa suurinta osaa valokuvista. Jos esimerkiksi kuvaat ihmistä, sammakkoperspektiivi saa hänet näyttämään enemmän vaikuttavammalta, vahvemmalta ja pidemmältä. Jos taas kuvaat jotain tiettyä paikkaa tai kohdetta, voit sammakkoperspektiivillä häivyttää häiriötekijöitä ja saada mukaan enemmän esimerkiksi taivasta tai jonkin muun kauniin näkymän taustalla.

Vinkki 2: Ota huomioon valon sijainti

Olet varmasti kuullut kerran jos toisenkin, että valokuvaa ottaessa tulisi olla aurinkoa tai valoa selän takana. Tämä on perussääntö, joka on aina hyvä pitää mielessä, kun on aika ikuistaa muistoja! Luonnollinen auringonvalo on perusedellytys antamaan kohteellesi oikea kohdistus. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että sinun tarvitsisi aina kuvata auringonpaisteessa tai voimakkaassa valaistuksessa.

Kokeilemalla saat erilaisia kuvaustuloksia

Mitä tulee valon sijaintiin, älä pelkää testailla hieman. Jos kuvattavan henkilön on siristettävä silmiään, on valo oletettavasti liian kirkas, mikä tarkoittaa, että sinun tulisi ottaa kuva sivulta tai osittain varjossa. Muista ottaa huomioon myös se, mihin varjot lankeavat, sillä et halua kuvaajan varjon näkyvän valokuvassa. Kuvaamalla vastavaloon voit myös saada todella vaikuttavia kuvia, erityisesti jos yhdistät sen sammakkoperspektiiviin ja hienoihin heijastuksiin esimerkiksi vedestä.

Vinkki 3: Opettele käyttämään kultaista leikkausta

Kultainen leikkaus on ikivanha sommittelusääntö, joka perustuu siihen, että ihmissilmä näkee tietyt kuvan kohdat ensin, ja siksi pääkohde tulee sijoittaa niihin kohtiin. Sääntöä kutsutaan toisinaan myös kolmasosasäännöksi, koska kuva jaetaan yhdeksään eri ruutuun, ja sen jälkeen aihe sijoitetaan kohtaan, jossa viivat kohtaavat toisensa. Pohjimmiltaan se tarkoittaa sitä, että pääkohde tulee sijoittaa noin neljäsosa sisäänpäin sivulta – ylös tai alas, oikealle tai vasemmalle – hyvän tasapainon luomiseksi.

Löydä leikkauskohta kännykän kameran asetuksista

Teet itsellesi suuren palveluksen ajattelemalla hieman tarkemmin kuvan sommittelua. Kun sijoitat valokuvattavan kohteen kultaiseen leikkaukseen, saat merkittävästi vaikuttavamman ja mielenkiintoisemman kuvan. Jos esimerkiksi ihminen seisoo tai horisontti on kultaisessa leikkauksessa, kuvan katsoja tulee kokemaan kuvan harmonisempana ja tasapainoisempana. Tarvitsetko apua kultaisen leikkauksen löytämiseen? Sinun tarvitsee vain aktivoida ruutuverkko kännykän kamerasovelluksessa!

Vinkki 4: Vakaus on avain menestykseen

Kun otat kännykkäkuvan, vakaus on A ja O. Sen vuoksi on tärkeää yrittää pitää kännykkää molemmilla käsillä yhden käden sijaan. Ei nimittäin ole lainkaan epätavallista, että jälkimmäisenä mainittu tapa johtaa epäselviin kuviin. Kun pitelet kännykkää vain yhdellä kädellä, pienten tärähdysten riski kasvaa, mikä vaikuttaa ratkaisevasti terävyyteen ja kuvan laatuun.

Näin otat terävämpiä kuvia kännykällä

Jos olet kunnianhimoinen, voit aina hankkia telineen tai jonkin muunlaisen vakauttajan pitääksesi kännykkää paikallaan kuvatessa. Yhtä hyvin voit myös laittaa matkapuhelimen makaamaan jollekin vakaalle alustalle, kuten pöydälle tai paksulle kirjalle. Jos sitä vastoin sinun on pakko pitää puhelinta käsissäsi, voit ottaa kuvan painamalla äänenvoimakkuusnappia näytön kuvanottonapin sijaan. Siten pystyt pitämään kännykkää melko vakaassa otteessa molemmilla käsillä, kun otat kuvia. Jos kuvaat liikkuvaa kohdetta, voi olla vaikeampaa saada tarkkoja kuvia, mutta se yleensä korjaantuu sillä, että otat käyttöön niin kutsutun burst mode -kuvaustilan.

Vinkki 5: Ota mieluummin liikaa kuvia kuin liian vähän

Elämme digiaikaa, jolloin meillä on mahtava mahdollisuus kokeiluihin kuvatessamme! Nykyisin voit ottaa kuinka monta kuvaa tahansa samasta paikasta ilman, että sinun tarvitsee huolehtia filmirullan loppumisesta. Sen vuoksi suosittelemme lämpimästi, että ennemmin otat liian monta kuvaa tietystä tilanteesta ja käytät myöhemmin muutaman minuutin poistaaksesi ylimääräiset.

Poista ylimääräiset valokuvat ja säilytä helmet

Jos otat paljon kuvia samasta tilanteesta, on myös todella tärkeää käydä kuvat läpi jälkikäteen ja poistaa ylimääräiset. 30 kuvaa samasta kohteesta voi helposti tuntua ylivoimaiselta, puhumattakaan siitä, että ne vievät tilaa kännykästä. Tee saman tien paikan päällä nopea tarkastus ja suurenna jokainen kuva kännykässä nähdäksesi, onko jollakin silmät kiinni tai onko kuvassa epätarkuutta tai vääränlainen sommittelu. Poista epäonnistuneet kuvat ja jätä helmet jäljelle!

Tuote on lisätty ostoskoriisi